Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Какие заболевания обостряются осенью

Какие заболевания обостряются осенью

Смена времен года не только отличается переменами в погоде. Существуют сезонные хронические заболевания, обостряющиеся в определенные периоды времени года. Осень не исключение. С наступлением дождливой осенней непогоды чаще всего обостряются такие заболевания:

  • артрит, ревматизм;
  • цистит, пиелонефрит;
  • бронхит, гайморит, тонзиллит;
  • ряд кожных болезней (псориаз, атопический дерматит экзема);
  • гастроэнтерологические патологии (гастрит, гастродуоденит, язвенная болезнь);
  • психические расстройства;
  • простудные заболевания, ОРВИ.

Почему так происходит?

Резкая смена температуры окружающей среды, холодный ветер, дождь, повышенная влажность, нехватка солнечного света негативно влияют на здоровье людей, имеющих хронические недуги. Колебание атмосферного давления, снижение температуры воздуха, смена сезонов требуют адаптации организма к каждому из них. Этот процесс мобилизует защитные функции организма: иммунные, гормональные, нейровегетативные. И в первую очередь страдают мочевыделительная, дыхательная, пищеварительная и нервная системы.

В осенний период к врачу чаще всего обращаются с головными болями, головокружением, повышением артериального давления, болями в груди, одышкой, болями в суставах, частыми позывами к мочеиспусканию, болями в животе, нарушением пищеварения. Именно осенью дети идут в школы и детские сады, что значительно увеличивает число ОРВИ. Проводя больше времени в закрытом помещении, чем на улице при плохой погоде, организм подвержен рискам подхватить болезнетворные вирусы.

Как справиться с проблемами?

Врачи рекомендуют с наступлением осени внимательно отнестись к своему здоровью, уделить время профилактике хронических заболеваний. Пациентам с сердечно-сосудистыми болезнями специалисты рекомендуют больше отдыхать, спать не менее 8 часов в сутки, больше гулять на свежем воздухе, сбалансированно питаться. От диет и ограничений в питании лучше пока отказаться, если они не рекомендованы врачом. Больше позитивных эмоций, встреч с друзьями, прогулок, меньше стрессов и негатива. Изменение погоды требует тщательного подбора одежды. Одеваться лучше по погоде, чтобы избежать переохлаждения. При первых признаках простудного заболевания лучше не переносить его на ногах, а обращаться за помощью к специалистам.

Профилактика артрита в осенний период включает физическую нагрузку. Артрит и артроз все больше поражает людей молодого возраста, значительно усложняя повседневную жизнь. Ноющие на погоду суставы не дают жить полноценной жизнью. Пациентам с такими проблемами врачи рекомендуют пересмотреть рацион питания, регулярно заниматься спортом, привести в норму свой вес. Специалист поможет подобрать правильную нагрузку на поврежденные болезнью суставы, потому что чрезмерные усилия приведут к обратному результату. Во время обострения артрита или артроза физическая нагрузка на воспаленные суставы противопоказана.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Заболевания гастроэнтерологического характера также обостряются с наступлением холодов. Количество употребляемых свежих овощей и фруктов снижается, уступая место белковой пище. В это время желательно прислушиваться к советам диетологов, питаться 5-6 раз в день небольшими порциями, уменьшить количество алкоголя, пить достаточное количество воды. В приоритете должны быть тушеные или запеченные блюда, а также отварные или приготовленные на пару.

Сокращение светового дня, похолодание, изменения в природе негативно сказываются, изменения гормонального фона на психическом здоровье людей, имеющих невротические расстройства. Чтобы не впадать в депрессивное состояние, нужно высыпаться, больше проводить времени на свежем воздухе.

Лучше не ждать сезонного обострения хронических недугов, а проводить вовремя профилактику, закалять организм, заботиться о своем здоровье, не допускать переутомления. Вовремя принятые меры помогут контролировать хронические болезни.

СЕНСАВІ (SENSAVI) — це медичний центр на Осокорках, що спеціалізується на індивідуальному та комплексному вирішенні в лікуванні основних захворювань. Робота клініки спрямована на визначення першопричини хвороби. На території медичного центру знаходиться обладнаний діагностичний центр. Він має у своєму розпорядженні сучасне технічне обладнання. Інструментальна та лабораторна діагностика проводиться на території клініки, що є економією часу і фінансів. Пацієнту не потрібно шукати інші центри, все проводиться в одному комплексі.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 10:00-21:00 Сб: 10:00-21:00 Нд: 10:00-17:00
Астра Дент (Astra Dent) — це сучасна стоматологія на Вишгородській. Ключова перевага центру - надання комплексних послуг у сфері естетичного відновлення зубного ряду. На території стоматології приймають профільні фахівці з багаторічним досвідом роботи. Звернутися можна більш ніж до 60 лікарів різного напрямку. Це найбільший центр, який надає стоматологічні послуги. Бездоганний сервіс дозволяє пацієнтам будь-якого віку отримувати комплексну допомогу в зручному для себе форматі.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00 Сб: 09:00-21:00 Нд: 09:00-21:00
Офтальмологічна клініка «Медичний центр «Інститут зору», надає консультативні, діагностичні, лікувально-профілактичні послуги, а також хірургічну реабілітацію пацієнтів з офтальмологічною патологією як переднього відрізка ока (аномалії рефракції, катаракта, глаукома), так і заднього (судинні захворювання сітківки, відшарування сітківки, вікова макулодистрофії), а також пацієнтів з офтальмологічними ускладненнями хвороб ендокринної системи (цукрового діабету, захворювань щитовидної залози).
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-17:00
Сучасний медичний центр, що спеціалізується на захворюваннях неврології, ортопедії, реабілітації після травм, перенесених операцій, інсульту, ефективно лікуємо біль в спині, суглобах, головні болі, неврози, ін. У центрі працюють висококваліфіковані лікарі та фізичні терапевти, що за допомогою сучасного обладнання та європейських методів світової практики лікують захворювання на етапі виникнення причин, а не тільки симптомів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-19:00
Медлюкс+ — це сучасний медцентр, що надає комплексні послуги з лікування залежності будь-якого характеру. На території клініки приймають профільні фахівці, які знають особливості лікування залежностей будь-якого типу. На практиці використовуються інноваційні технології, що дозволяє відновити загальний стан людини без явного впливу медикаментів. Лікарі знають підхід до пацієнтів будь-якого типу, включаючи осіб, які страждають психічними розладами.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-23:59 Сб: 00:00-23:59 Нд: 00:00-23:59
Нейромед — це центр СКТ діагностики на Пірогова 46. Ключова перевага сучасної клініки — оновлене обладнання, що дозволяє проводити основні діагностичні заходи з максимально точним результатом. У центрі встановлена апаратура сучасного зразка, включаючи унікальну діагностичну систему Philips Achieva 1.5T. Наявність апарату зазначеного типу дозволяє проводити МРТ головного мозку, внутрішніх органів, хребта і суглобів з максимальною результативністю. У процесі дослідження, людина не відчуває дискомфорт.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-17:00
Діагностичний центр СДС на Голосіївській — медичний заклад, що спеціалізується на проведенні магнітно-резонансної та комп'ютерної томографії. Обстеження проводять лікарі високої кваліфікації.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00 Нд: 08:00-20:00
Діагностичний центр СДС на Солом'янській — сучасний медичний центр, в якому виконуються всі види МРТ-досліджень: головного мозку, хребта, суглобів, органів черевної порожнини, м'яких тканин.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00 Нд: 08:00-20:00